Voor mensen die meer uit het leven willen halen...

Wat is mindset?

Je mindset is een persoonlijke manier van denken en bepaalt hoe je naar jezelf kijkt, waar je in gelooft en hoe je reageert. Het is jouw ‘bril’ van de werkelijkheid. 

Heb je vaak een vaste mindset? Dan ben je er van overtuigd dat intelligentie en kwaliteiten onveranderlijk zijn. Vaak ga je hierdoor het liefst uitdagingen uit de weg die je onzeker maken of geef je snel op. Fouten maken is erg lastig, kritiek krijgen voelt als falen en kan je helemaal onderuit halen.

Mensen die denken vanuit een groeimindset geloven dat je steeds kan groeien en jezelf verder kan ontwikkelen. Ze geloven sterk in het principe ‘ik kan het nóg niet’, ‘uit fouten kan je leren’ en zetten door bij uitdagingen. 

Van vaste mindset naar groeimindset

In dit groeitraject leren we je tijdens 4 sessies inzicht te krijgen in jouw mindset en reiken we je allerhande kapstokken aan om stapsgewijs een groeimindset te ontwikkelen.
Je leert met een open blik naar jezelf te kijken en durft nieuwe uitdagingen aan te gaan, ook als deze erg spannend aanvoelen. Met een groeimindset lukt het namelijk veel vlotter om door te zetten wanneer iets moeite kost. 

Inhoud van de training

Sessie 1: Kennismaking met de leerkuil en de mindsettheorie van Carol Dweck

Sessie 2: Hoe werkt je brein als je leert? Wat zijn jouw patronen? Wat zit in jouw comfort- paniek en leerzone en hoe zet je je groeimindset in om uitdagingen aan te gaan?

Sessie 3: Wat zijn helpende en niet-helpende gedachten om je doel te bereiken en welke strategieën kan je hiervoor inzetten?

Sessie 4: Bepaal je eigen doel en maak dit concreet a.h.v. de tools die je doorheen de sessies meegekregen hebt. 

Praktisch

Op dit moment staat er geen mindsettraject gepland.

Interesse? Stuur gerust een mailtje voor meer info.